skip to Main Content

Blog Sitenizi Rakiplerinize Pazarlayarak Daha Çok Kazanın

Beni özlediğinizi ve bu başlığa çakılı kalıp derhal makaleyi okumaya koyulduğunuzu biliyorum. Çünkü yıllar geçtikçe sizi daha iyi tanıyorum. Uzun süredir ana sayfada alt alta yayınladığım “sponsorlu” makalelerin canınızı sıktığını da tahmin ediyorum. Neticede sponsorlu makalelerin birçoğunu ben yazmıyorum ve ücret karşılığında yayınlıyorum. Bu da ilginizi çekmiyor. Tıpkı heyecanlı bir filmde reklama girilmesi kadar sinir bozucu değil mi?

Olaya bir de şu açıdan bakalım: Blogdan nasıl para kazanılacağını anlatan yüzlerce hatta binlerce blog var. Fakat kendileri aylık 100 TL bile kazanamıyor. Amatör blogları “ben buradayım” diye haykırıyor resmen. “Bilgisi yok fikri çok” veya sağdan soldan duyduklarını harmanlayıp yazarak başımıza “uzman” kesiliyorlar. Dolayısıyla bu blogda gördüğünüz reklamlar, size verdiğim taktiklerin işe yaradığını kanıtlar niteliktedir. HızlıAdam’ı derinlemesine incelerseniz sağdan soldan sponsor fışkırdığını görebilirsiniz.  Bugüne kadar blog pazarlama kategorisinde paylaştığım yazılar ve bundan sonraki paylaşımlarım kesinlikle işe yarıyor. Siz de kazanın istiyorum. Bu yüzden e-kitabını yazmayı düşündüğüm blog pazarlama konularını tamamen ücretsiz paylaşıma açıyorum. HızlıAdam ücretsizdir ve okurlarına daima kazandırır.

Güçlü Anahtar Kelimelerinizi Belirleyin ve Rakiplere Teklif Atın

Bu teknik SEO uzmanlarına tanıdık gelebilir fakat hiçbir blogcunun bu yöntemle kendi bloğunu pazarladığına şahit olmadım.

“Google Analytics hesabın vardır heralde. Yoksa burayı terket. Şaka şaka! Gel kardeşim. Analytics yoksa eski adıyla Webmaster Tools; yeni adıyla Google Search Console kullanıyor olmalısın. O da mı yok? Sanırım sen de bana şaka yapıyorsun. Blogundan para kazanmak istiyorsan ilk önce google’ın hizmetlerini sömürmelisin. Öyle yaptığını varsayarak devam ediyorum.”

1- Google Araçlarını Kullanarak Teklif Hazırlamak

Bloğunuza en çok ziyaretçi getiren veya birinci sıralarda çıkmanızı sağlayan anahtar kelimelerin listesini çıkartıp aynı kelime/sorgularda 2. 3. 4. sıralarda çıkan siteleri tespit edin. Hatta aynı sorgularda google arama sonuçlarının 2. ve 3. sayfalarında gösterim alan siteleri de tespit edin. Güçlü kelimelerinizde size rakip sitelerin iletişim sayfasına girin. Mümkünse iletişim mail adresini almaya çalışın. Eğer paylaşılmamışsa iletişim formunu da kullanabilirsiniz. Hemen onlara mükemmel teklifinizi gönderin. Nasıl mı?

Örnek:

Mail Başlığı(Konu) > Sponsorlu Çalışmalar Hakkında

Mail Mesajı(Teklif) > Merhaba xxx.com çalışanı/yetkilisi;

Web siteniz için en önemli anahtar kelimelerden biri olan “Pazarlama” kelimesinde google arama sonuçlarına göre 5. sırada gösterim alıyorsunuz. Sahip olduğum blog aynı kelimede 1.sayfa ve 1. sırada görüntülenmektedir. Aynı zamanda benzer kelimelerde yine ön sıralarda gösterim almaktayım. Dilerseniz web sitemden size backlink sağlayarak ilgili kelimede daha üst sıralara çıkmanıza katkı sağlayabilir veya ziyaretçilerimin bir kısmını sizlerle paylaşabilirim. Üstelik bu hizmet için bloğuma sponsor olarak sadece 60 TL ödeme yapmanız yeterli.

Ekonomik ve maksimum fayda içeren teklifimle ilgili görüşlerinizi merak ediyorum.

Haberleşmek dileğiyle.  

Yukarıdaki örnek teklife dilerseniz güçlü anahtar kelimelerinizin komple listesini de ekleyebilirsiniz. Bu formatı/maili gönderebildiğiniz kadar fazla kişiye ulaştırın. Çünkü büyük bir kısmı ilgilenmeyecektir. Bunu yaparken rakiplerin sizi geçmesinden endişe etmeyin. Anahtar kelime rakiplerinizin konsept olarak aslında size rakip olmadığını göreceksiniz. 10 kişiden 1 kişi geri dönüş yaparsa bu başarılı bir orandır ve aynı maili 1 kişiye göndermek ile 10 kişiye göndermek arasında sadece birkaç dakikalık zaman/çaba farkı vardır. İçlerinden biri veya birkaçı bu güzel teklif karşılığında sizle çalışmayı kabul edecektir. Bu şekilde ücretli tanıtım yazısı, text link veya banner işi alabilirsiniz. Gördünüz mü? Bloğunuzdan para kazanmak için birilerinin size tekliflerle gelmesini beklemek zorunda kalmadınız. Siz teklifinizi hazırladınız ve potansiyel müşterilerinizin kapılarını tıkladınız. Sonuç? Sonucu da gerçek bir örnekle size ıspatlayayım. Aşağıda aynı teknikle iş aldığım ve 3 ay süreli anlaşma yaptığım bir firma ile aramda geçen yazışmayı paylaşıyorum.

GÖNDERDİĞİM TEKLİFbacklink teklifi

GELEN CEVAP
iş teklifi maili
SONUÇ
bloğa iş almak

İşte hepsi bu kadar! Sizi daha çok şaşırtacak blog pazarlama yönlemlerini ilerleyen günlerde paylaşacağım. Bu sadece  yöntemlerden biriydi. HızlıAdam’ı takip edin. Hatta mail adresinizi bırakın ben size kendimi hatırlatırım. Merak etmeyin; sponsorlu çalışmalar için bildirim maili atmıyorum. Sadece kazançlarınızı arttıracak özgün makaleler yazdığımda “yeni yazım fırından çıktı” bilgisi gönderiyorum (Haftada en fazla bir kez)

GÜNCELLEME: İleri blog pazarlama tekniklerinin 2.makalesi olan “İstenmeyen Yorumları Paraya Çevirin” başlıklı yazım yayında.

e-mail adresiniz:


 

Blog sitenizin arama motorları için sahip olduğu güçlü sorguları biliyor olmalısınız. Bilmiyorsanız aşağıda nasıl öğreneceğinizi paylaştım. Siz de kendi bloğunuzun en güçlü anahtar kelimelerini listeleyin.

Bloğumun Güçlü Anahtar Kelimelerini Nasıl Listelerim?

Aşağıdaki ekran görüntüsünde hizliadam.com’un en güçlü anahtar kelimelerinden bazıları yer alıyor. Yani, arama motorlarından gelen ziyaretçilerimin büyük bir kısmı bu listedeki kelime/cümle/sorguları yazarak geliyor. Aşağıdaki listede sadece ilk 10 var. Analytics konsolunu açtıktan sonra sol menüde sırasıyla Edinme>Sorgular seçeneklerini tıklayarak aynı sayfaya ulaşabilirsiniz. Açılan tabloda ise üst sekmelere tıklayarak Gösterim Sayısı – Tıklama Sayısı – Ortalama Konum seçeneklerine göre kelimelerinizi sıralayabilirsiniz.

google analytics sorguları

Siz de kendi bloğunuz için güçlü sorguları (anahtar kelimeleri) biryerlere not alın. Benim tavsiyem excel tablosu oluşturmanızdır. Mesela ben, epey zaman önce aşağıdaki gibi bir tablo oluşturmuştum.

Anahtar Kelime Listesi

Yukarıdaki tabloyu oluşturmak için Google Analytics yerine Google Search Console (WebMaster Tools) kullanmak isterseniz. Sırasıyla Arama Trafiği>Search Analytics seçeneklerine tıklayıp açılan sayfada üst sekmelerden Tıklamalar-Gösterim-To-Konum opsiyonlarına tik atabilirsiniz. Bu şekilde hangi sorguda birinci sayfanın birinci sırasında çıktığınızı, hangi kelimelerden en çok ziyaret aldığınızı vs görebilirsiniz. Aşağıdaki örnek görselde yine hizliadam.com’un birinci sayfa birinci sırada çıkan google sorgularını görebilirsiniz. (Bazıları)

anahtar kelime sorgulama

Daha Fazlası İçin HızlıAdam’ı Takip Edin…

Bünyamin Kapıcıoğlu | HızlıAdam | İş Dünyasında Rekabet Hız İster

31 Yorum
  1. Ayakta alkışlıyorum başka da bişey demiyorum. Gerçekten okuduğum herşeyin arkasında tecrübe görüyorum. Kalemine sağlık

  2. Arkadaşım senin parayı çeken bir yapın var bunu nasıl başarıyorsun anlamıyorum. Takipteyim

  3. Bugüne kadar okuduğum en işe yarar yöntem olduğunu düşünüyorum. Teşekkür ederim

  4. Bünyamin, pazarlama konusunda her geçen gün çıtayı yükseltiyorsun. Gerçekten hızlı adamsın

  5. Aslında elbette bu büyük bir sır değil, bir şeyler yazıp planlamasını düşünebilen her blog yazarı aynı zamanda da pazarlamasını yapabileceği şeyler üzerine düşünülmelidir. Böyle değerli teknikleri ise maalesef bir çoğumuz bilmiyor. Bunu bilen bilmeyen herkese tekrardan hatırlattığınız için teşekkürler.

  6. Bünyamin gerçekten güzel bir paylaşım olmuş. Neden dersen, bu yaptığın uygulamalı çalışmayı bir çok insan okuduğunda, aslında neden para kazanamadıklarını yada neden emeklerinden tam olarak verim alamadıklarını daha iyi anlamıştır diye düşünüyorum.

    Çünkü bir çok insan kaliteli bir iş yapsa da, zaten isteyen gelip beni bulur mantığında düşünüp senin gibi bir adım ötesine geçemedikleri için her zaman için potansiyelinin altında kalıyor.

    Eminim bu yazıyı okuduktan sonra bir çok insan bunu daha önce ben neden yapmadım ki ? Neden bu şekilde girişimci olmadım ki diye düşünmüştür.

    Böyle uygulamalı yazan blog yazarlarına bayılıyorum. Hep böyle devam etmen dileğiyle, iyi bloglar!

    1. Merhaba Burak; bu yöntemleri bir ara konuştuğumuz e-kitap için saklıyordum. Sonrasında tekrar konuştuğumuz “bedavanın gücü” düşüncesiyle yayınlamaya karar verdim. Tam olarak almak istediğim tepkiyi yorumunda belirtmişsin: “Eminim bu yazıyı okuduktan sonra bir çok insan bunu daha önce ben neden yapmadım ki ?” diye düşünüyor olmalı.

      “Doğru ya! Neden hiç aklıma gelmedi, çok mantıklı” gibi tepkiler almayı umduğum birkaç ileri blog pazarlama tekniği daha paylaşacağım. 2.si 30 Kasım’da inşallah. Yorum için teşekkür ederim. Daha güzel yazılarımızda yorumlaşmak dileğiyle, iyi bloglar

  7. Çok güzel ve yararlı bir yazı. Yalnız sizin siteniz gerekli bir sırada olduğu için bu teklifi suna biliyorsunuz . bizim sitemiz henüz arka sıralarda ve haliyle bu durumda öyle bir teklif sunamayiz. Öneriniz nedir bu konuda?

    1. Sizin de muhakkak 1. sırada veya 1. sayfalarda gösterim aldığınız kelime öbekleri olmalı. (Muhakkak olmalı)
      bahsettiğim google araçlarını kullanarak siteniz için kelime analizi yaptınız mı?
      Eğer hiçbir kelimede 1. sırada gösterim alamıyorsanız size tek tavsiyem “daha özgün makaleler” yazmanız yönünde olur. “Yok ben özgün yazıyorum zaten” derseniz eğer bloğunuzun yeni olduğunu ve biraz zamana ihtiyacı olduğunu düşünürüm. Başka bir alternatif gelmiyor aklıma

  8. Bünyamin senin en çok bu somut kanıtlı yazılarını seviyorum. Yazın havada kalmıyor. Gerçekçi geldiği için hemen aksiyon alasın geliyor.
    Teşekkürler yazı için

  9. Öncelikle faydalı bu yazınız için çok tekkür ederim. Blog ve siteleri hakkında vermiş olduğunuz bilgiler, bugüne kadar okuduğum en işe yarar yöntem.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları e-posta aracılığıyla bana bildir. Ayrıca yorum yapmadan da abone olabilirsiniz.

Back To Top