Kendine Yatırım Yaparak Para Kazanmak
Yatırım dediğimiz zaman aklımıza hep gayrimenkul, doviz, borsa veya benzeri alanlar geliyor. Aslında insana en yüksek getiriyi kendisine yaptığı yatırım sağlayabilir. Günümüzde rekabet piyasası firmaları acımasız işverenlerle beslemeye başlıyor. Duygusallığın amatörlük olarak nitelendirildiği iş dünyasında profesyonel düşünmenin önemi artıyor. Bununla birlikte mesleğinizde profesyonel olmak sizi aranan birey yaparken; yerinizde saymak, gelişememek ise iş bulamayacak duruma gelmenize neden olabilir.
Yaptığınız iş her ne olursa olsun sürekli üzerine birşeyler koymanız gerektiğini biliyorsunuz. Asla zarar etmeyen yatırım: kendine yatırım yapmaktır. İflas etmez, batmaz, solmaz. Bilgi sürekli güncellenir ve geliştirebilir niteliğe sahiptir. Nefes aldığınız sürece depremden, enflasyondan, krizden vs etkilenmezsiniz.
Herhangi bir mesleğe sahip değilseniz üzülmeyin. Bu yazımda meslek edinebileceğiniz kurslara da değineceğim.
Üniversitelerin veya meslek liselerinin genel müfredatında altyapıyı alıyor fakat spesifik anlamda yetersiz kalıyoruz. Örneğin bir muhasebeci mezun olduğunda LOGO muhasebe programını kullanmayı bilmiyor. Oysa ki orta ölçekli firmaların büyük bir bölümü finans ve muhasebe departmanında LOGO programını kullanmaktadır. Bir işletme mezunu ileri derece excel bilgisine sahip olamıyor. İyi bir raporlama uzmanı olmak için excel’i giriş seviyesinde bilmek yetmez. Grafikerler web tasarımı bilmiyor. Grafik tasarım bilgisini web ortamına aktarabilen kişiler ise standart grafikerlerden kat kat fazla kazanabiliyor.
İşverenler artık diplomadan çok yeteneği sorguluyor. En iyi diploma değil en iyi personeller iş sahibi oluyor ve yükseliyor. Bunu test eden çeşitli yöntemler var. İş görüşmelerindeki gizli sorular, işe alındıktan sonra iki aylık deneme süreci vb. uygulamalar bu durumu çok iyi özetlemektedir. Kariyerinize yön vermeden önce en iyi olabileceğiniz alanı saptamanız gerekiyor.
Başarının Sırrı İnovasyonel Satış başlıklı yazımda yenilikçi yaklaşımın ve yenilenmenin öneminden bahsetmiştim. Bu yenilikler sadece ürün veya hizmet üzerine sabit değildir. Kendini yenilemek de inovasyonel adım olarak değerlendirilebilir. Bununla birlikte yine En İyi Ticaret Kendini Satmaktır başlıklı yazımda tarafımdan yazılmış ve konu hakkındaki düşüncelerimi özetlemektedir.
Kendime Nasıl Yatırım Yaparım:
Öncelikle kendine fedakarlık etmen gerektiğini söylemek isterim. Maddi veya manevi; zaman veya emek. Ki sen fedakar birisin. Bunu nerden biliyorum? Şuanda bu yazıyı okuyarak zamanından fedakarlık ediyorsun. Bu da bir yatırımdır. Zaman yatırıp para almak: Konuya böylesine can alıcı bir örnekle girmişken devam edelim.
Mesleğinizle ilgili kitaplar okuyarak da kendinizi geliştirebilirsiniz. Dergi, gazete, blog, forum… Güzel bir kitaba 20TL vererek iyi bir yatırım yapmış sayılırsınız. Lakin zamanın önemini unutmamalı. En etkin bilgiyi en kısa sürede öğrenmek maddiyata dayanabilir. Mecbur değilsiniz. Sadece olmak istediğiniz yeri kaç yıl sonra hayal ettiğinize bağlı 😉
Akademik uzmanlık kursları gerçek bir yatırımdır. İç mimarsanız AutoCAD‘in yanında 3DS max öğrenmek için derhal bir kursa yazılabilirsiniz. Microsoft Office uygulamalarına gerçek anlamda hakim değilseniz koşar adım bir kursa yazılabilirsiniz. Yazılım eğitimi almış fakat proje üretemiyorsanız hemen bir özel akademiye kaydınızı yaptırabilirsiniz.
“Hiçbir mesleğe sahip değilim” veya “Mesleki anlamda yetersizim” diyorsanız:
Google’a “en çok aranan meslekler” yazdığınızda çoğu BİLİŞİM üzerine çıkacaktır. Güvendiğiniz bir akademiden sertifika alarak meslek sahibi olabilirsiniz. Örneğin Arı Bilgi Bilişim Teknolojileri Akademisi sıfır bilgiyle gidip uzman olarak mezun olabileceğiniz veya mevcut alt yapınızı uzmanlık seviyesine taşıyabileceğiniz mükemmel bir eğitim akademisidir. Eğitimin sonunda yapacağınız gerçek hayat projesi ile hem öğrendiğinize hem de iş hayatına hazır olduğunuza emin oluyorsunuz. Türkiye’nin en büyük iş arama portalı Kariyer.net’in sürekli “Java&Android Programlama Bilen Yazılım Uzmanı” aranıyor yazan ilanlarını görüyor olmalısınız. İşte bu uzmanlıkların verildiği sertifikalı kurslar Arı Bilgi’nin müfredatında yer alıyor. Siz de kendinize yatırım yaparak uzmanlaşabilirsiniz.
Web & Grafik Tasarım (web tasarımcı grafiker), Yazılım – Sistem – Ağ Uzmanlığı (Yazılım geliştirici, Sistem ve ağ uzmanı), Bilgi Yönetimi ve Raporlama (Raporlama uzmanı), Dijital Medya Uzmanlığı (Sosyal medya ve dijital pazarlama uzmanı) vb eğitimler için hiçbir zaman geç kalmış sayılmazsınız. Daha fazla detay için aribilgi.com web adresini ziyaret etmenizi öneririm.
Özetle:
Altına yatırıp yapmak yerine kendinize yatırım yapmayı seçebilirsiniz. Paranızı banka hesabınızda veya yastık altında saklamak yerine çoğalmasını hızlandırmak için kendinize yatırım yapabilirsiniz.
Zamanınızdan veya paranızdan fedakarlık etmeniz gerekecek.
- Kitap satın alarak,
- blog, dergi vs. kısacası okuyarak,
- Ders içerikli Mp3 leri boş zamanlarınızda dinleyerek,
- İnovasyonel yaklaşımları benimsemek için araştırma yaparak,
- İyi bir akademiden eğitim alarak,
- İlgili kurs veya seminerlere katılarak
- Kendine yatırım yapmak konusunu bol bol araştırarak;
Kendinize yatırım yapmaya başlayabilirsiniz. Bol kazançlar
Bünyamin Kapıcıoğlu
Bu eğitimler sırf Arı Bilgide verilmiyor başka kurslarda var ama ben de Arı Bilgiyi öneriyorum. Bir arkadaşım gitmişti çok memnun kaldı
Kesinlikle. Benzeri eğitimleri veren çok kurum var. Ben referans olabileceğim kurumu önermek istedim. Bildiğiniz iyi akademiler varsa bu sayfa altında paylaşın lütfen
Arı Bilgi bizim universiteye de geldi. Seminerde anlatilanlar beni cok etkiledi. Bilgisayar bolumu okuyorum. Mezun oldugumda dusunuyorum .kurs fiyatlari hakkinda bilgisi olan var mi?
Tüm detaylar hakkında bilgi sahibiyim ama bu makaleyi pazarlama amaçlı yazmadım. Burda bilgi paylaşmam yanlış olur. En sağlıklı bilgiyi ilgilendiğiniz eğitim kurumunun çağrı merkezini arayarak alabilirsiniz. Makalemdeki tek amaç meslek sahibi olmak veya mesleğinde uzmanlaşmak isteyen kişilere alternatif sunmaktır. İlginize ve yorumunuza teşekkür ederim
İş bulamayan herkesin hemen bilişim kurslarını düşünmesinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Dünyada gelişime açık tek sektör bilişim değil. Bu, sektördeki kaliteyi ve piyasayı düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Bir çoğu da eğitim tuzağı zaten. Yazı güzel ama sadece bilişimle olayı kapatması kapsamı daraltmış.
Vakit ayırıp yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Sizin dediğiniz de doğru tabi. Ben aslında bilişim kurslarının kişiye olan faydası üzerinde duracaktım fakat konu başlığı beklentiyi değiştirmiş oldu haliyle. Haklısınız. Nekadar maaş aldığınıza aldırmaksızın alt seviyeden satış danışmanlığına başlayıp birkaç yıl içersinde mağaza müdürü, bölge sorumlusu gibi ünvanlara kavuşmak ve ekonomik olarak rahatlamak da mümkün. Bu da bir yöntem. Veya el sanatları konusunda gelişmek de bir yöntem. Hepsini kapsayan bir makale tek sayfada uzun olur. Ayrı ayrı kaleme alabilirim. Siz de “kendine yatırım yapmak” konusunda tavsiyelerde bulunabilirseniz tüm ziyaretçilerimizle birlikte minnettar kalırız. Keyifli vakitler
yeni nesil network marketing şirketi ile çok para kazanmak ister misiniz?
yalnızca tecrübeli networker arkadaşları bekliyoruz.
[Link kaldırıldı]
(bu gibi reklam kokan hareketler bu blogda yasaktır)
Etiketler : “para kazanmak” “network marketing” “fgxpress nedir” “fgbxpress” “powerstrips”
Faydalı olmuş. Bizimkiler de meslek edinme kursu dediğimizde ya dikiş nakış ya da gemi kaynakçılığı anlıyor. Halen daha upgrade olamadılar 😀
Öyle de bir durum var tabi 🙂
Ben gittim. öğrenmek istemeyene kimse birşey öğretemez. Ama kaliteli kurslar öğretiyor 😀 çünkü eğitim hep uygulamalı
Proje çalışması yaptınız mı? Hangi eğitimi aldınız?
Alper Demir
Çok zekisin ya hani burası da zaten belediyenin sana ayırdığı reklam panosyudu 😀 :d 😀
Buypasa.com diye yeni bir e-ticaret sitesi açılıyor ve bu sitede her istediğiniz ürünü rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu sayede istediğiniz ürünü sipariş edip kapıda ödeme yapabilirsiniz.