skip to Main Content

✔️ Youtube Reklamlarla Ne Kadar Kazanıyor?

youtube reklamları

Youtube içerikleri oluşturan kullanıcılar, Youtube’nin ne kadar para kazandığını öğreniyor ve daha fazlasını elde etmek istiyor. Youtube saatte 3 milyon dolar ve günde 75 milyon dolardan daha fazlasını kazanıyor.

Google’ın Youtube satın almasının ardından Google yaptığı açıklamalara göre; Youtube video platformunda, sadece reklamlardan 15 milyar dolarlık devasa bir reklam gelirine sahip olduğu bildirildi.

Youtube Reklam Gelirleri Nereye Gidiyor?

Google’ın ana şirketlerinden Alphanet CFO’su tarafından verilen bilgilere göre; Youtube reklam gelirlerinin çoğu, içerik oluşturuculara gidiyor. Elde edilen 15 milyar doların ne kadarının içerik üreticilerine ait olduğu konusunda pek açıklama yapılmasa da Youtube’nin ortalama 8.5 milyar dolarlık içerik edinme maliyeti olduğunu belirtildi.

Buna göre;

  • Youtube sadece 34 milyar dolardan fazla reklam geliri elde ediyor.
  • 2020 verilerine göre yıllık rakam %30.5 oranında arttı.
  • Youtube yalnızca reklamlardan 7.02 milyar dolar elde etti.

Youtube; müzik, Premium ve Youtube TV genelinde Youtube abone satın al ürünleriyle ilerleme kaydediyor. Bunun için internet üzerinde güvenilir satış yapan platformlardan yararlanılıyor.

İçerik Oluşturucuları Youtube’de Kazanıyor

Youtube içerik oluşturucuları, reklamlar, abonelikler, bağışlar, canlı akış özellikleri ve Youtube Premium gelirleri gibi birçok farklı yönden para kazanma fırsatı sağlıyor. RPM adındaki yeni bir para kazanma metriği sayesinde kazanç elde edilebiliyor.

Kanallarının büyümesini isteyen ve aylık gelirlerini anlamaya çalışan içerik oluşturucuları RPM kullanır. BGBM ile Youtube gelir payının alınmazdan önce, her 1000 reklam gösterimindeki maliyet ölçülür.

Daha Fazla Reklam Geliri Elde Edebilirsiniz

Youtube içerik oluşturucuları; 8 dakikalık videolarda, video ortasında gösterilecek reklamlara erişim sağlamak dahil edilerek, içerik oluşturucuları, daha fazla reklam geliri elde edebiliyor. Daha önceden video ortasında görülen reklamların etkinleştirilmesi için, bir videonun 10 dakikaya yani 10.01 meme ulaşması gerekirdi.

İyi Bir Youtuber Olmak Kazancınızı Artırır

Birçok Youtube kullanıcısı, youtuber olma yolunda adımlar atmakta ve başarılı olmak, daha fazla beğeni ve izlenmeye sahip olmak için Youtube abone arttırma işlemlerini gerçekleştirirken, bazı önemli noktaları da gözden kaçırmıyor.

Bunun için bazı noktaları çok iyi belirlemeniz gerekir;

  • Güçlü bir takip geliştirmek gerekir. Ürün incelemeleri, yemek pişirmek, haberler, oyun, dedikodu gibi kategoriler seçebilirsiniz.
  • Düzenli olarak paylaşım yapmanız ve bu paylaşımların kaliteli görüntülerden oluşması gerekir.
  • Kendinize düzenli olarak bir gün belirleyerek, takipçilerinizin sizi o günlerde içerik göreceklerini göstermelisiniz.
  • Kamera, aydınlatma ekipmanı, mikrofon gibi doğru ekipmanlar satın alarak, başarılı bir youtuber olabilirsiniz.

Videolarınızı nasıl düzenleyeceğinizi öğrenmek, size daha fazla izleyici katacak ve kaliteli, ilgi çekici efektler yardımıyla, daha fazla izlenim ve beğeni potansiyelinizi yükseltmiş olacaksınız.

Youtube 2021 Reklam Gelirleri de Büyüleyici

Youtube 2020 yılında, 2019’a eş değer yıllık bir gelir bıraktı ve gelirini %30.5 oranında arttırdı. 2021 yılında Youtube, kullanıcıların hayal edemeyeceği yerlere geleceğini savundu.

2021 yılının sonuna kadar 3 ayda sadece reklamlardan 7.02 milyar dolar gelir elde eden Youtube, saatte 3.2 milyon dolar kazanmaya başladı. Siz de bu muhteşem platformda yer almak ve Youtube kanalınızın herkes tarafından izlenmesini, beğenilmesini ve abone sayınızı yükseltmek istiyorsanız, profesyonel Youtube çözümleri üreten Youtube Market platformunda yararlanabilirsiniz.

Bir kişi yorum başlatmış. Sen de yaz:
  1. Merhaba okurlar, Youtube market web sitesinden hizmet satın almış birisi olarak hizmetlerin gayet başarılı ve firmanın güvenilir olduğunu gönül rahatlığı ile sizlere belirtebilirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yeni yorumları e-posta aracılığıyla bana bildir. Ayrıca yorum yapmadan da abone olabilirsiniz.

Back To Top